Vesti

M. Farbmen: Zajedno za bolju budućnost

Povodom obeležavanja 60-togodišnjice od predstavljanja “Maršalovog plana”, direktor misije USAID na Kosovu, Majkl Farbmen objavio je tekst u kome piše da KiM, i sve evropske zemlje treba da rade zajedno na izradi sopstvenog plana za oporavak Evrope, uz novčana sredstva i podršku američkog naroda. U tekstu, Farbmen kaže da se nada da svi stanovnici Kosova imaju poverenje u svoju bolju budućnost na Kosovu, da trebaju biti deo u izgradnji demokratije i ekonomskih sloboda na ovom prostoru. On navodi da svi žitelji KiM treba da postanu partneri sa onima koji su posvećeni promovisanju napredne, mirne budućnosti na Kosovu. Farbmen kaže da je za USAID velika čast da radi sa puno izuzetnih pojedinaca koji su na usluzi Kosovu, ali da je svaki stanovnik Kosova deo ovog partnerstva. On navodi da je za poslednjih deset meseci, koliko je u Pokrajini, zapazio mnogo pozitivnih promena i da bi se za nekoliko godina, uz saradnju sa stanovnicima i donatorskim zajednicama, a prateći viziju Državnog sekretara Džordža Maršala, mogli izgraditi temelji za plodonosnu budućnost na Kosovu i Metohiji. Direktor misije USAID na Kosovu, Majkl Farbmen kaže da uz zajednički trud Kosovo može krenuti napred u realizaciju svojih najširih mogućnosti na korist i dobrobit svih njegovih žitelja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018