Vesti

Petog juna otvara se novi Pres centar

U Gračanici je danas na konferenciji za novinare predstavljen program novog Pres centra. Taj centar, kako je najavljeno, baviće se organizovanjem javnih tribina, konferencija za novinare, kao i kurseva za mlade novinare koji žele da se bave ovim poslom. Novinar i direktor Pres centra Đorđe Jeftić je kazao da se ovaj centar za medije otvara zahvaljujući Skupštini grada Prištine i njenom koordinatoru Slaviši Nikoliću. Na kraju konferencije za štampu direktor novog Pres centra u Gračanici Đorđe Jeftić je posebno istakao želju da sarađuje sa novinarima i političkim predstavnicima na Kosovu i Metohiji i napomenuo da ovaj centar neće biti konkurencija Medija centru u Čaglavici. “Ja sam kazao da ne želimo da budemo konkurencija nikome, već da sarađujemo sa svima, uključujući i Medija centar u Čaglavici”, rekao je Jeftić.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018