Vesti

Vidovdanske svečanosti i Ekološki maskenbal petog juna u Gračanici

U Domu kulture u Gračanici danas je održana konferencija za štampu na kojoj je predstavljen program Vidovdanskih svečanosti i Ekološkog maskenbala. Ekološki maskenbal je manifestacija koja će se održati u utorak 5 juna u Gračanici, i biće organizovana drugi put po redu na Kosovu i Metohiji. Načelinik gradske uprave za obrazovanje i zaštitu životne sredine Ljiljana Savić je na današnjoj konferenciji kazala da su učesnici manifestacije učenici srednjih i osnovnih škola, predškolske ustanove Đurđevak i kulturno umetničkog društva iz Čaglavice. Pored predstavljenog programa Ekološkog masknbala, takođe je predstavljen i program Vidovdanskih svečanosti koje počinju 5 juna u utorak. Direktor Doma kulture u Gračanici Srećko Todorović je opširno predstavio program Vidovdanskih svečanosti i kazao da se te svečanosti održavaju 19 godina, a ovo će biti 18 put po redu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018