Vesti

A. Bajrami: Ni velike sile trenutno ne znaju kakav će biti konačan status Kosova

Glavni i odgovorni urednik lista Koha Ditore Agron Bajrami izjavio je za KIM radio da SAD i Evropska unija pokušavaju i čine napore da ubede Rusiju da im se pridruži u Savetu bezbednosti kako bi rezolucija o Kosovu bila izglasana bez problema. Bajrami smatra da su Amerika i Evropska unija već započeli pregovore sa Rusijom oko usvajanja rezolucije o Kosovu. “Mislim da su Amerikanci zajedno sa Evropljanima već počeli neke pregovore ili razgovore sa Rusima i da daju signale da su voljni da se ide do neke tačke kompromisa koja bi rezultirala usvajanjem nove rezolucije, koja bi onda otvorila vrata za sledeću fazu, tj. za ulazak Evropske unije umesto Ujedinjenih nacija. Mislim da je najveći problem u tome što Evropska unija ne bi mogla uzeti mandate ovde ako ne bude bilo rezolucije i mislim da je toga američka vlada svesna, ” kazao je on. Bajrami kaže da je je Kosovo ušlo u jednu komplikovanu fazu u kojoj, niko, pa čak ni velike sile trenutno ne znaju kakav će biti konačan ishod situacije i kako će biti rešen status, ali je dodao da svako odugovlačenje, na Balkanu stvara tenzije. On smatra da se izglasavanje rezolucije o Kosovu u Savetu bezbednosti ne može očekivati u skorije vreme, već da se mora sačekati i videti šta će se desiti na sastanku G8, gde će biti prisutni i predsednici SAD I Rusije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017