Vesti

Zbog neispravnosti, gorivo dva dana na administrativnom prelazu kod Merdara

Deset cisterni sa gorivom, koji se već dva dana nalaze na administrativnom prelazu kod Merdara, zbog lošeg kvaliteta ne mogu da budu uvezeni na teritoriju Kosova i Metohije. Portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci potvrdio je za KIM radio da se kamioni nalaze na carini dva dana, a da je razlog zadržavanja, kako kaže, neispravno gorivo. „Pretpostavlja se da gorivo sadrži više sumpora nego što je to dozvoljeno. Uzorci su dati na analizu i istraga je u toku“, rekao je Staviljeci. Gorivo, koje na prelazu stoji već dva dana trebalo bi da bude distribuirano do nekoliko kosovskih gradova, a to odakle su ovi kamioni stigli portparol kosovske carine nije precizirao.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017