Vesti

R. Trajković: Prioritet EU Kosovo i Metohija

Potpredsednica SNV-a centralnog Kosova Rada Trajković izjavila je gostujući u emisiji “ Pregovaranje” na KIM radiju da postoji razlika između Amerike i Evropske Unije po pitanju statusa Kosova i Metohije. Ona kaže da SAD nisu spremne da priznaju nezavisnost KiM u slučaju da Rusija stavi veto u Savetu Be?bednosti UN-a. Potpredsednica SNV-a je mišljenja da zvanično svi podržavaju plan specijalnog izaslanika Martija Ahtisarija ali da imaju problem sa implementacijom istog. “Svakako da prioritet američke politike nije Kosovo i Metohija, prioritet ruske politike takođe nije Kosovo i Metohija, ja bih rekla da je KiM najveći prioritet Evropske Unije koja svakako želi da svoje dvorište i svoj kontinent na neki način uredi” kazala je Trajković. Ona je povodom izjave Agima Čekua da će “zapad od Rusije dobiti ponudu o ceni koju treba platiti kako Rusija ne bi upotrebila pravo veta u SB UN’ rekla da je kosovski premijer podcenio tu zemlju i to na veoma grub način. “Mislim da je gospodin Čeku na jedan vrlo grub način ocenio da će Rusija biti korumpirana, da bi prodala principe na kojima počiva međunarodno pravo. Mislim da je to velika greška i ta njegova izjava je neprihvatljiva. Sa druge strane, moramo da shvatimo da Rusija jeste jedna velika imperijalna sila, veliki globalni igrač sa velikim interesima” kazala je Trajković. Potpredsednica SNV-a je dodala da očekuje da će Rusija, EU i SAD ipak postići zajednički dogovor oko Kosova i Metohije da region ne bi postao poprište budućih sukoba i nemira.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017