Vesti

GRUEVSKI: Makedonija podržava plan Martija Ahtisarija za rešavanje statusa Kosova

Makedonski premijer Blagoje Gruevski izjavio je u Prištini, nakon susreta sa Šefom UNMIK-a Joakimom Rikerom da Makedonija podržava plan glavnog pregovarača Martija Ahtisarija za rešavanje statusa Kosova i nada se da će status biti rešen zahvaljujući zajedničkoj odluci međunarodne zajednice. „Još jednom sam izrazio podršku Ahtisarijevom planu i mislimo da će odmah po rešenju statusa Kosova biti moguće pristupiti implementaciji našeg dogovora oko demarkacije granice“. Makedonski premijer Blagoje Gruevski se susreo i sa kosovskim kolegom Agimom Čekuom nakon čega je izrazio uverenje da će međunarodni činioci "naći zajednički jezik" kako bi rešili problem statusa Kosova. Čeku je i ovom prilikom ponovio da će nezavisno Kosovo biti faktor stabilnosti u regionu zapadnog Balkana. Šef UNMIKa Joakim Riker je odbacio mogućnost izbijanja nasilja jer je narod shvatio da to nikuda ne vodi, a trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji ocenio kao stabilnu. .Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017