Vesti

Počeo povratak devetnaest srpskih porodica u Berkovac kod Kline

U metohijsko selo Berkovo kod Kline danas je počeo povratak devetnaest srpskih porodica. Gotovo sve kuće u Berkovu su uništene tokom 1999. godine kada je srpsko stanovništvo moralo da napusti ovo mesto. Danas, nakon osam godina, povratak u stari kraj nije nimalo lak jer život valja početi praktično od nule. Povratak raseljenih Srba je očigledno zbog svega što se dešava, bar medijski postao značajan međunarodnim predsatvnicima, tako je u Berkovo danas stigao i zamenik šefa UNMIK-a Stiven Suk. Ovaj projekat su podrzali UNDP, Danski savet za izbeglice i Opština Klina. Smatram da će ovaj projekat biti nastavak dobre saradnje koju na procesu povratka imamo u opštini Klina. Saradnja sa opštinom i UNDP je odlična, kazao je ministar za povratak i zajednice u privremenoj vladi Kosova koji je danas boravio u Berkovcu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017