Vesti

A. Ivanko: Nadamo se da će nova srpska vlada biti konstruktivna

U Prištini je danas održana redovna konferencija za štampu na kojoj su govorili portparol UNMIK-a Aleksander Ivanko koji je istakao da se nada dobroj saradnji između nove vlade Srbije i međunarodne zajednice, i portparol UNMIK policije Dženet Mekdonald. Portparol UNMIK policije Dženet Mekdonald podsetila je da je udruženje profesionalnih novinara dodelilo nagrade, od kojih je jedna uručena i portparolu KPS-a Vetonu Eljšaniju za najbolju saradnju i informisanje sa medijima. “ 11 maja udruženje profesionalnih novinara dodelilo je nekoliko nagrada, takođe je dodeljeno i portparolu kosovske policijske službe Vetonu Eljšaniju, za saradnju sa medijima, i ovom prilikom mu čestitamo na izuzetnom radu”, kazala je Mekdonald. Portparol UNMIK-a Aleksander Ivanko je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je formiranje ministarstva za Kosovo i Metohiju lični unutrašnji problem Srbije. “ Mi se nadamo da će nova srpska vlada biti konstruktivna, i da će pomoći međunarodnoj zajednici da finalizuje status Kosova. Kao što znate to je pitanje sada na Savetu Bezbednosti, i mi se u UNMIK-u nadamo da će odluka biti doneta veoma brzo”, rekao je Ivanko. On je kazao da za sada nema informacija o tome da li je neko iz UNMIK-a čestitao Srbiji formiranje nove vlade.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017