Vesti

Raseljene porodice sa KiM Krstić, Živković i Perić vratile se u Smederevo

Raseljene porodice Živković, Krstić i Perić iz Obilića i Kosovske Vitine, njih 25od kojih 18-toro dece, do danas su bili smešteni u kontejnere u Gračanici nakon što su ih, po njihovoj tvrdnji, čelnici SNV-a i načelnik kosovsko -mitrovičkog okruga Momir Kasalović, prevarili jer im nisu dali obećane kuće. Obećanje im je dato na protestnom skupu raseljenih održanom na Jarinju povodom obilaska misije Saveta bezbednost UN-a. Dragan Krstić je tada sa svojom mnogočlanom porodicom odlučio da se vrati na Kosovo. Krstići i još dve porodice su šest dana, umesto u obećanoj kući, živeli u krajnje nehumanim uslovima-kontejnerskom naselju u Gračanici. Načelnik Severno- Mitrovičkog okruga, Momir Kasalović tvrdi da je ovaj okrug imao dobru volju da pomogne raseljenima. “Dogovorili smo, iako to nije naš posao, da pomognemo tim ljudima, da obezbedimo smeštaj, zato što je to porodica koja ima devetoro dece. Međutim, Krstić je došao i nasilno hteo da uđe u jednu od kuća i pravio je scene, a ja imam puno obaveza u mom okrugu i Krstić nije moja briga”, kazao je Kasalović. Nakon svega tri raseljene porodice vratile su se danas u Smederevo u kolektvni centar gde su bile smeštene od 1999 godine do pre šest dana. Dragan Krstić kaže da su danas sa Kosova i Metohije otišli razočarani. “ Deca su plakala, želja nam je da budemo tamo. Žao nam je što smo se vratili u Kolektivni centar, čak smo poneli i knjige za decu jer su hteli odmah da krenu u školu”, kazao je Krstić. I pored velike želje da ostanu nisu to mogli da učine jer za ove tri porodice, kako Dragan Krstić kaže, niko nije mogao da obezbedi i ostvari njihovu najveću želju - povratak.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017