Vesti

U Gračanici obeležen dan dobrovoljnih davalaca krvi

Pod sloganom Krv život znači u Gračanici je danas obeležen dan dobrovoljnih davalaca krvi. Pored Crvenog krsta Kosova i Metohije orgaznizator ove akcije je i Dom kulture u Gračanici. Ova akcija se na Centralnom Kosovu organizuje samo dva puta godišnje, na svakih šest meseci. Članovi Crvenog krsta su jako zadovoljni odzivom meštana da dobrovoljno daju krv. Lenka Stojković iz Gračanice je do sada dala krv 32 puta. “Žao mi je što danas nisam mogla 33 put da dam krv zato što mi je visok krvni pritisak. Sama pomisao da možeš nekome da spasiš život dovoljna je motivacija i nagrada”, kazala je Lenka. Žikici Jorgicu je ovo 3 put da daje dobrovoljno svoju krv. On poziva meštane Centralnog Kosova da se više uključe u ovu akciju. “Drago mi je što danas mogu da dam krv, a savetujem svim ljudima koji to mogu da učine isto. Meni je posebno drago što mogu nekome da pomognem”, rekao je Jorgić. Danas su pored članova Crvenog krsta i Doma zdravlja u Gračanici krv dali i članovi Crvenog krsta iz Vrnjačke Banje i Trstenika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017