Vesti

SNV: Prijem policajaca graničara je u službi zastrašivanja Srba

Planirani prijem 260 policajaca - graničara Kosovske policijske službe, uglavnom Albanaca čiji je zadatak da dobro naoružani blokiraju administrativnu liniju u Jarinju i Zubinom Potoku na severu Kosova i Metohije, najdirektnije je u službi zastrašivanja i progona kosovsko - metohijskih Srba, ocenjuje se u saopštenju SNV dostavljenig KIM radiju. U saopštenju se kaže da “formiranjem ovih graničnih jedinica, UNMIK, NATO i privremene kosovske institucije nastoje da južnu srpsku pokrajinu brzopotezno i mimo SB UN proglase za nezavisnu državu Kosovo. Oni, takođe, imaju nameru da, formiranjem albanskih oružanih snaga i otvorenim zastrašivanjem Srba, izvrše definitivno etničko čišćenje Kosova i Metohije, koje su započeli njihovi saveznici iz albanske terorističke OVK. ” U svom saopstenju SNV poziva UNMIK da ne prejudicira status Kosova i Metohije i da prestane s flagrantnim i upornim kršenjem Rezolucije SB UN 1244, koje se posebno ogleda u planiranom formiranju pomenutih kosovskih oružanih snaga. Takođe, SNV ukazuje na zaprepašćujuću činjenicu da, dok UNMIK javno i ni najmanje dobronamerno naoružava Albance, Srbija istovremeno drastično smanjuje i razoružava svoju vojsku. SNB posebno zaprepašćuje i zabrinjava što srpski predsednik, koji je ujedno i vrhovni komandant Vojske Srbije, poručuje da On, , nikada neće ratovati za Kosovo ”, bez obzira na nasilje nad kosovskometohijskim Srbima i bez obzira na otimanje šestine teritorije srpske države na čijem je čelu, navodi se u saopstenju SNV.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017