Vesti

A. Haračija: Veći deo posla na obnovi crkava i manastira je završen

Ministar za kulturu, omladinu i sport u Vladi Kosova Astrit Haračija kazao je danas da je 70 odsto posla na obnovi crkava i manastira završeno. “Komisiju za obnovu kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji vodi Savet Evrope i čine je još dva predstavnika, jedan iz SPC i jedan iz Ministarstva za kulturu Kosova. Mislim da je 70 odsto ukupnih projekata prošlo vrlo dobro, ima i nekih koji su malo zastali, ali verujem da će radovi na njima ubrzo ponovo početi, kazao je Haračija i dodao da je Vlada Kosova obezbedila 7miliona i 100 hiljada evra za obnovu porušenih srpskih svetinja. Na pitanje novinara da li postoje objekti na kojima ništa nije urađeno Haračija je kazao da takve crkve i manastiri ne postoje, već da je svuda završena bar prva faza projekta koja se ogleda u raščišćavanju terena.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017