Vesti

A. Ivenko: Dokle god je UNMIK na Kosovu, izdavaće putna dokumenta za Srbe

U Prištini je održana redovna konferencija za štampu, ovoga puta povodom mogućnosti izglasavanja nove rezolucije, i šta bi se dogodilo ako do izglasavanja ne dođe, kao i o pokušaju ubistva Bojana Bogdanovića iz Klokota. Portparol UNMIK-a Aleksandar Ivenko je na konferenciji najavio da će UNMIK dokle god je na Kosovu izdavati putna dokumenta za Srbe u slučaju neizglasavanja nove rezolucije. " Ja samo mogu da vam kažem da će UNMIK dokle god je na Kosovu izdavati putna dokumenta, a posle usvajanja rezolucije, to će rešavati Vlada Kosova". Portparol UNMIK policije Dženet Mekdonald je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da istragu povodom pokušaja ubistva Bojana Bogdanovića iz sela Klokot kod Kosovske Vitine, i dalje vrše pripadnici KPS-a i KFORa. " Osumnjičenih i dalje nema ali se istraga nastavlja" rekla je Mekdonald. Podsećamo da su na Bogdanovića za sada nepoznati počinioci pucali iz vatrenog oružja, dok je radio na njivi, ali je on sticajem okolnosti ostao nepovređen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017