Vesti

KPA: Prve odluke o povratku nepokretne imovine u junu

Kosovska agencija za imovinu prikupila je do sada više od 20 hiljada zahteva za povraćaj privatne nepokretne imovine na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz ove agencije. Najviše zahteva koji su podneti KPA odnosi se na poljoprivrednu imovinu (18488), zatim stambenu (1309), i komercijalnu (719). Prema istraživanju iz 2004. godine, koje je sprovela Evropska agencija za rekonstrukciju, KPA je trebalo da prikupi oko 11 hiljada zahteva za povraćaj nepokretne imovine. Međutim, do danas je ovoj agenciji predato duplo veći broj zahteva a prema saopštenju taj broj nije konačan jer još uvek nije određen krajnji rok za prijave. KPA je osnovana 2006. godine sa mandatom da rešava zahteve za povraćaj privatne nepokrene imovine uključujući komercijalnu imovinu i poljoprivredno zemljište a koji se odnose na period od 1998. i 1999. godine tj. od vremena ratnih dešavanja u pokrajini. Iz KPA je saopšteno da se očekuje da će prve odluke Komisije za imovinske zahteve biti donete u junu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017