Vesti

Deci Orahovca i V. Hoče podeljena novčana pomoć iz dijaspore

Vladika novogračanički Longin i bivši košarkaški reprezentativac, Dragan Tarlać u pratnji vladike Teodosija i dečanskih monaha podelili su danas deci iz Orahovca i Velike Hoče novčanu pomoć, koja je sakupljena u Čikagu. Novac koji je danas podeljen deci u Orahovcu i Velikoj Hoči je sakupljen za vreme vaskršnjeg posta u manastiru Nova Gračanica u Čikagu. Vladika novogračanički Longin kazao je da pomoć koju su danas doneli predstavlja zahvalnost ovim ljudima za žrtvovanje koje se na Kosovu podnosi, a sve u cilju očuvanja svete vere. “Doneli smo pomoć pre svega deci, jer su ona naša budućnost i pomoć im je najpotrebnija. Naša braća i sestre u Americi i Kanadi, iako su daleko od naše svete zemlje, kosovske i metohijske, bliski su joj, vole je i u srcu je nose, a svojim mislima i molitvama su uvek zajedno sa svima vama”, istakao je Vladika Longin. Bivši reprezentativac, košarkaš Dragan Tarlać kaže da mu je drago što je došao u Orahovac i Veliku Hoču da obiđe ljude koji ovde žive. “Cilj je uvek radostan kada se dolazi na Kosovo i Metohiju, a posebno meni jer mi je ovo drugi puta da sam u Pokrajini. Veselje i radost je ono što se oseća kada se vidi ovaj narod ovde kome nije lako i kome ništa ne treba reći, već ga samo treba saslušati i pomoći mu koliko svaki čovek može pojedinačno ali i od svih nas koji živimo u Srbiji i bilo gde van Kosova i Metohije”, smatra Tarlać. Novčana pomoć u vrednosti od 50 dolara je obezbeđena za oko stotinu mališana koji ovde žive i sakupljena je uz pomoć donacija novogračaničkom manastiru u Čikagu od naših ljudi koji tamo žive.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017