Vesti

U Prilužju Romi obeležili Đuređevdan

U Domu kulture u Prilužju danas je u 12 časova tradicionalno obeležen Đuređevdan, jedan od najznačajnijih romskih praznika. U Domu kulture se okupilo nekoliko stotina Roma iz Prilužja, Plemetine, Gračanice, Kosova Polja i Kosovske Mitrovice, koji su uz trubače i prigodan program obeležili svoj praznik. Predsednik romske zajednice u Prilužju Ime Šahiri kaže da je ovakva proslava orgaznizovana baš u Prilužju zbog činjenice da tu živi više Roma, nego u ostalim sredinama. Ali iz zbog toga što je u Prilužju slobodnije kretanje, pa je s toga oraganizovanje ovakve proslave mnogo lakše. Šahiri ističe da sve ovo ne bi bilo moguće da romska zajednica nije imala sponzore kao sto su Sindikat i Trgovci iz Prilužja. Bilo je veoma veselo sa puno muzike i osmeha na licima zadovoljnih posetilaca.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017