Vesti

Povređeni mladić životno ugožen. Policija saslušava svedoke

Ljubiša Janačković iz Prilužja teško je ranjen rano jutros na putu Zvečan - Prilužje, kada je na njega pucano iz vatrenog oružja. On je po rečima lekara u životnoj opasnosti. Zamenik portparola KPS policije u Prištini Ranko Stanojević potvrdio je KIM radiju da je policija rano jutros oko 3 sata i 50 minuta primila informaciju da je u bolnici u Severnom delu Kosovske Mitrovice primljeno lice sa zadobijenom ranom od vatrenog oružja. “Nakon izvršenog uviđaja ustanovljeno je da se žrtva u trenutku napada nalazila u vozilu marke „opel kalibra“ crne boje i da nema tragova na vozilu koji bi mogli da ukažu da je pucanj došao sa spoljašne strane. U vozilu je pronađen pištolj marke “Zastava 6, 35 milimetara” i jedna čaura. Sumnja se da je iz istog ranjena žrtva”, rekao je Stanojević. On je rekao da je saslušanje potencijalnih svedoka u toku kao i da policija ne isključuje mogućnost da je Ljubiša Janačković sam sebe ranio ili da je ranjen od ljudi koji su u tom trenutku bili u njegovom okruženju. On je naglasio da osumnjičenih nema već samo troje svedoka događaja s tim što, kako je rekao, ne može biti isključena ni mogućnost da oni iz statusa svedoka pređu u status okrivljenih. Stanojević je potvrdio da su svi svedoci srpske nacionalnosti. Upravnik bolnice u severnoj Kosovskoj Mitrovici dr Vladimir Adžić potvrdio je KIM radiju da je povređeni mladić medicinski zbrinut i operisan u bolnici u Kosovskoj Mitrovici ali da je i dalje životno ugrožen. “On ima povredu creva i velikih krvnih udova, stomaka odnosno abdomena. Rano jutros je hitno operisan. Radi se o teškim telesnim povredama opasnim po život”, rekao je Adžić. On je kazao da je u pitanju jedna ali prostrelna rana od vatrenaog oružja. Ljubiša Janačković je pre nekoliko meseci u blizini Laba napadnut vatrenim oružjema ali je tada prošao bez većih povreda.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017