Vesti

S. Hikoli: Opština Kosovo Polje primer zajedničke saradnje svih zajednica

Sabit Hikoli, zamenik predsednika opštine Kosovo Polje je gostujući u emisiji “ Pregovaranje “ na KIM radiju rekao da je ekonomska situacija na Kosovu i Metohiji loša i da je veliki procenat nezaposlenosti i kod Albanaca i kod Srba. Hikoli je kazao da je najbitniji poboljšati ekonomsko stanje jer ono utiče i na političku situaciju u Pokrajini. Zamenik predsednika opštine Kosovo Polje je rekao da su u njihovoj opštini pripadnici manjina radno angažovani i da se ta saradnja odvija dobro. “Svi treba da imamo razumevanja i da gledamo ljude kao ljude. U našoj opštini rade i Srbi i Albanci i Romi i ostali pripadnici manjina”, kazao je Hikoli. On je poručio građanima da treba da žive zajedno i prevaziđu probleme iz prošlosti. On kaže da ne treba da koriste trenutnu situaciju zarad političkih poena i da se treba fokusurati na poboljšanju ekonomske situacije. “Poruka svim građanima opštine Kosovo Polje, jeste da je ova opština njihova, jer svako parče stolice na kojoj sedim jeste parče građana Kosova Polja, “ kazao je Hikoli i dodao da on obavlja svoju dužnost za sve građane bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Zamenik predsednika opštine Kosovo Polje je dodao da postoje projekti za povratak raseljenih lica u ovu opštinu. Oni će se odvijati preko Ministarstva za povratak i UNDP-a, a očekuje se da uskoro otpočne realizacija projekta povratka, u naselje Nakarade kod Kosova Polja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017