Vesti

Trajković i Nojkić o sastanku Kontakt grupe

Član Srpske liste za Kosovo i Metohiju Ranđekl Nojkić povodom sastanka Kontakt grupe o Kosovu i Metohiji u Londonu izjavio je za KIM radio da ukoliko se postigne jedinstvo unutar Kontakt grupe značilo bi da je Rusija promenila svoj stav. Ali ako se to ne bude dogodilo plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija promenio bi se u smislu rešavanja važnih pitanja vezanih za prava manjina na Kosovu i Metohiji. “Doćiće do izvesnog neslaganja u Kontakt grupi. Smatram da će Rusija izneti jasan stav i na osnovu toga će zavisiti dalje aktivnosti koje će Savet bezbednosti u narednim danima donositi po pitanju plana Martija Ahtisarija”, rekao je Nojkić. Potpredsednik SNV-a centralnog Kosova Rada Trajković je povodom sastanka Kontakt grupe u Londonu kazala da će se odraziti neslaganje unutar najvažnijih članica Kontakt grupe i Saveta bezbednosti o budućem statusu Kosova i Metohije. “Ukoliko Savet bezbednosti i Kontakt grupa na Kosovu i Metohiji rešava albansko pitanje, u smislu stvaranja još jedne albanske države, to bi onda bio presedan na Balkanu”, rekla je Trajković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017