Vesti

Srpski mediji na Kosovu dele sudbinu srpske zajednice u pokrajini

Predstavnici srpskih medija na Kosovu i Metohiji ocenili su danas, povodom dana slobode medija, da srpski novinari u Pokrajini dele sudbinu ovdašnje srpske zajednice i suočavaju se sa mnogobrojnim problemima. Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu i Metohiji Žarko Joksimović izjavio je za „KOSMU“ da se ni za srpske, ni za albanske medije u Pokrajini ne može reći da su slobodni. ''Sloboda medija zavisi pre svega od toga ko finansira taj medij, u tom pogledu, srpski mediji na Kosovu su u nešto boljem položaju nego albanski'', rekao je Joksimović. On je kazao da na medije na Kosovu ima pritisaka naročito na severu Kosova. Direktor Televizije „Most“ u Zvečanu Zvonimir Miladinović ocenio je da je osnovni problem na Kosovu, kada je o informisanju reč, to što do Srba u okruženju informacije nemogu da dođu. „Srpski mediji zbog loše bezbednosne situacije nisu u stanju da svoj posao obavljaju kako treba. Zato smatram da za srpske medije na Kosovu nisu osvanuli bolji dani“, rekao je Miladinović u izjavi za dnevnik „KOSME“.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017