Vesti

U Prištini održan protest radi podrške Haradinaju

U Prištini je danas održan protesni skup više hiljada Albanaca koji su zahtevali slobodu za bivšeg premijera Kosova i haškog optuženika Ramuša Hradinaja. Portpatol KPS policije za region Prištine Veton Eljšani potrvdio je KIM radiju da je oko 3000 Albanaca pružilo podršku haškom optuženiku Ramušu Haradinaju. Protesni skup počeo je u podne i trajao je oko jedan sat. Eljšani je kazao da je policija obezbeđivala protest, a događaj je protekao bez incidenata. Ovo je petnaesto po redu okupljanje kosovksih Albanaca radi podrške Ramušu Haradinaju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017