Vesti

Vrelo: Naoružana lica u crnom maltretiraju prolaznike

Na putu za Vrelo kod Gadimlja u ponedeljak nešto pre 22 sata tri naoružana i maskirana lica u crnom blokirali su put kod sela List i maltretirali prolaznike. Naoružana i maskirana lica zaustavila su auto koji im je dolazio u susret iz pravca Gadimlja, u kome su bile 4 osobe, polomili su stakla na automobilu i pod pretnjom oružjem zatražili su sav novac od njih, rekao je u izjavi za KIM radio zamenik portparola za region Prištine Ranko Stanojević. “To se dogodilo na putu za selo Vrelo, kod Gadimlja, tri maskirana naoružana lica blokirala su put sa namerom da ometu i zaustave saobraćaj. Oni su zaustavili jedno vozilo koje je dolazilo iz pravca Gadimlja, prišli su vozilu polomili bočno staklo na vozačevoj strani i pod pretnjom oružjem od njih zatražili sav novac. Nakon sto su žrtve odbile da daju novac, napadači su pobegli u pravcu obližnje šume”, kazao je Stanojević i dodao da su na mesto događaja izašle sve raspoložive jedinice i uključile se u pretragu terena. Stanojević je kazao da u vezi ovog slučaja još nema osumnjičenih, jer jedino se zna da su napadači bili naružani i da su bili u crnom i da je istraga povodom ovog slučaja u toku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017