Vesti

Završen džez i bluz festival u Zvečanu

U Domu kulture u Zvečanu sinoć je završen 5 internacionalni bluz i džez festival “North sity”. Završno veče otvorio je duo Petar Rakić i Ivan Ilić, a nakon njih nastupili su Mikan Zlatković kvartet sa Čak Mek Pirsonom iz Amerike i gosti iz Hrvatske Kubizmo. Poslednje večeri najviše publike privukao je sastav Kubizmo, prvi muzički sastav koji se posle ratnih dešavanja 90-tih godina usudio da iz Hrvatske kroči na tlo Srbije i ljubiteljima muzike da dosta latino salse i latino džez zvuka. Tri puta su nastupali na Egzit festivalu, a put ih je doveo i do Zvečana. Kažu, ovaj prostor ih podseća na Kubu, a ljudi koji tu žive su topli i čuvaju ukus života i gladni su muzike, kaže basisata Kubizma Krešimir Tomec. Kubizmo je pre 4 dana izdao album, čija se promocija još nije dogodila ni u Hrvatskoj. Našu publiku počastili su sa par pemijerno izvedenih pesama sa najnovijeg albuma. Nakon 4 dana festivala, 12 koncerata, 80-tak gostiju koje je valjalo ugostiti, organizatori konačno mogu da odahnu. Podsetimo, orgaznizatori džez i bluz festivala “North sity” 2007 su udrženje muzičara Kosmeta, Unija M i Savetodavni odbor Kosovske Mitrovice, a generalni pokrovitelj bio je Telekom Srbija.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017