Vesti

J. Verbeke: “Nećemo postavljati rokove, jer to može da izazove nervozu”

Predsedavajući delagacije Saveta bezbednosti UN-a, belgijski anmbasador Johan Verbeke ocenio je posetu Beogradu i Kosovu kao veoma uspešnu pošto su članovi delegacije dobili dodatne informacije o stanju na terenu. “Odlučivanje o važnim stvarima nikada ne bi trebalo da bude talac predefinisanih rokova. “Odlučivanje, a posebno odlučivanje o pregovarima je prirodan proces kome morate da date prirodno vreme i prostor da bi svi partneri u SB osetili olakšanje nakon odluke koju ćemo doneti. Izvesno je da ovde nećemo postavljati rokove, jer to može samo da poveća nervozu. Pošto smo dobro informisani, zahvaljujući ovoj misiji, možemo da radimo sa puno ozbiljnosti i promišljenosti kako bi izbegli sve zamke”, kazao je Verbeke. Misija Saveta bezbednosti posle višednevne posete Beogradu i Kosovu danas putuje u Beč na sastanak sa specijalnim izaslanikom UN za status Kosova Martijem Ahtisarijem.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018