Vesti

D. Blant: Na Kosovu postoji zakon protiv diskriminacije

U Prištini je potpisan sporazum o razumevanju između britanske kancelarije za vezu i Evropskog centra za prava Roma. Dodeljeno je 55 000 evra kao pomoć za borbu protiv diskriminacije Romima i Aškalijama. Šef britanske kancelarije u Prištini Dejvid Blant podržao je ovaj projekat. On se zahvalio Evropskom centru za prava Roma što su bili partneri i učestvovali u ovom projektu. Blant je kazao da za ljude na Kosovu postoji zakon koji se bori protiv diskriminacije, a koji se jasno vidi u ovom projektu. “Biće obezbeđen program obuke, trideset sudija, trideset tužilaca i trideset advokata iz oblasti zakona protiv diskriminacije. Ovaj projekat će biti dobra prilika da se pruži razumevanje, ne samo tim organizacijama, nego i ostalim organizacijama koje su uključene u ovaj projekat”, rekao je Blant. On je kao rezultat ovog projekta istakao da se ljudi koji krše zakone protiv diskriminacije nađu pred sudom.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018