Vesti

Za Ansambl Venac zaključana vrata Doma Kulture u Čaglavici

Mesni odbor sela Čaglavice danas nije dozvolio ulazak članovima Ansambla Venac u Domu Kulture u kome oni redovno vežbaju od 1. januara prošle godine. Direktor Ansambla Ljubomir Stanojković kaže za KIM radio da su igrači Venca zatekli zaključana vrata ispred kojih su članovi mesnog odbora stajali tražeći od njih da im plate kiriju. “ Zaprepašćeni smo bili kada smo videli da su nam zatvorili vrata i pokazali odlučnost da nas ne puste da radimo. Neko to radi iz svog hira i ćefa i olako nam zatvara vrata”. Članovi Venca su posle duže rasprave sa predsednikom mesnog odbora Čaglavice Budimirom Ničićem ušli u prostoriju Doma Kulture pošto im je jedan član mesnog odbora, čije ime Stanojković nije hteo da navodi, otvorio vrata. “ Mi unutra imamo kostime vredne 50.000 evra i da nas nije pustio taj čovek bili smo spremni da razvalimo vrata. Ne znam šta ćemo da radimo još uvek, ali ukoliko se ovo nastavi jednostavno ćemo napustiti Čaglavicu”, kaže Stanojković. Međutim, predsednik mesnog odbora sela Čaglavice Budimir Ničić kaže da nije upoznat sa ovim problemom. “Ne znam o čemu pričate”, kaže on. Do januara ove godine Ansambal je kiriju od 10.000 dinara mesečno plaćao prethodnom mesnom odboru sa kojim je imao zaključen ugovor. Međutim, kada je izvršena smena početkom godine prestali su sa plaćanjem jer ih je novi mesni odbor oslobodio te obaveze, kaže Stanojković. On dodaje da su se tada dogovorili da plate sve zaostale kirije kada im država Srbija, koja ih finansira, obezbedi sredstva.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018