Vesti

N. Pazar: Ubijen vođa Vehabija, ranjeni polijac van životne opasnosti

U Donjoj Trnavi kod Novog Pazara u kući Adema Bećirovića rano jutros u akciji MUP-a ubijen je Ismail Prentić za kim je ranije raspisana poternica, a ranjeni su Ramović Senad i jedan pripadnik MUP-a Srbije. Prema rečima načelnika hirurgije u Novom Pazaru doktora Sinana Marovca ranjenom pripadniku policije ukazana je pomoć i pušten je na kućno lečenje a Ramović Senad je operisan i prebačen u Beograd na dalje lečenje. Od načelnika policijske uprave Ničević Muamera KIM radio je saznao da je slučaj u nadležnosti posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu i da je proglašen službenom tajnom. Predsednik Opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin izrazio je zabrinutost zbog tragičnog događaja o kojem je, kako se navodi u saopštenju informativne službe opštine, obavešten putem sredstava informisanja. „Tim povodom zakazao sam hitnu sednicu saveta za bezbednost opštine Novi Pazar i pozivam sve političke stranke i organizacije, verske institucije i predstavnike državnih institucija da sa svoje strane daju pun doprinos očuvanju mira i stabilnosti u Novom Pazaru i regiona“, navodi se u pismenom saopštenju Ugljanina.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018