Vesti

Radnici iz V. Hoče i Orahovca traže otvaranje Nacionalne agencije za rad i zapošljavanje

Nacionalna agencija za rad i zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici zatražila je, početkom ove godine, od bivših privrednih radnika iz gornjeg dela Orahovca i Velike Hoče, koji se nalaze na njenoj evidenciji, da joj se redovno svakog meseca lično javljaju radi overe „Evidencionog kartona lica koje ostvaruje privremenu naknadu“. To je stvorilo velike probleme u organizaciji prevoza radnika do Kosovske Mitrovice. Konvoji koji utorkom i petkom saobraćaju do Zvečana nisu u mogućnosti da prime sve radnike njih oko 260 koji bi se svakog meseca trabali javljati agenciji u Kosovskoj Mitrovici. Lokalna opštinska kancelarija za zajednice saopštila je danas da nije uvek u mogućnosti da obezbedi po dva autobusa u konvoju čije je organizavanje, s početkom ove godine, UNMIK-administracija prepustila Ministarstvu saobraćaja i komunikacije Vlade Kosova. Tim povodom koordinator opštine Orahovac, Dejan Baljošević, obratio se pismenim putem Koordinaciono Centru za Kosovo i Metohiju, Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Republike Srbije i Nacionalnoj agenciji za rad i zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici sa zahtevom da Nacionalna agencija za rad i zapošljavanje otvori svoje istureno odeljenje u Velikoj Hoči, gde bi bivši privredni radnici iz Velike Hoče i gornjeg dela Orahovca overavali svoje evidencione kartone. Takođe je zatraženo da Nacionalna agencija za rad i zapošljavanje odredi jednog od svojih radnika koji bi svakog meseca unapred utvrđenog dana dolazio u Orahovac i na licu mesta overavao kartone privrednim radnicima iz ovog kraja. Baljošević je u ime privrednih radnika iz Orahovca i Velike Hoče takođe zatražio da Nacionalna agencija za rad i zapošljavanje donese odluku da se privredni radnici iz te opštine umesto svakog meseca, javljaju agenciji svaka tri meseca.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018