Vesti

Nakon pretresa, KPS privela Milana Mirkovića iz Štrpca

Zbog sumnje da poseduje veću količinu narkotika, specijalne jedinice UNMIK policije i Kosovske policijske službe jutros u 4:17 sata izvršile su pretres u kući Milana Mirkovića iz Štrpca koji je kasnije priveden, potvrdio je KIM radiju zamenik portparola KPS za region Prištine Ranko Stanojević. Kako Stanojević tvrdi, pretres je izršen po nalogu Okružnog suda u Prištini, a tom prilikom u kući Mirkovića pronađena je jedna puška kalibra M 48 i šest drugih pušaka različitog kalibra. “Mirković je imao urednu dozvolu za dve puške, a za ostale je dozvola već istekla. Pored pušaka, pronađen je i jedan neprobojni prsluk - pancir, tri radio linije sa punjačem i deo vojne opreme”, kaže Stanojević. Specijalne jedinice Kosovske policije i UNMIK policije pretresale su kuću čitava tri sata nakon kojeg su privele vlasnika. Stanojević kaže Mirković trenutno u policijskoj stanici u Uroševcu gde traje njegovo saslušanje. Takođe je potvrdio da je Mirković zatražio lekarsku pomoć i da pregled je izvršen, ali da policija još uvek ne poseduje izveštaj lekara koji bi pokazao da li je došlo do povrede tokom hapšenja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018