Vesti

DSK, V. Miftari : Uhapšeni Ram Maraj sada nije funkcioner partije

Portparol predsedništva LDK Vehbi Miftari potvrdio je danas KIM radiju da uhapšeni Ram Maraj u ovom trenutku nije funkcioner u Demokratskom savezu Kosova. Miftari kaže da Maraj nema nikakvih funkcija u LDK ne želeći istovremeno ni da potvrdi ni da demantuje vest da je Maraj nekada bio savetnik za bezbednost pokojnog predsednika Kosova Ibrahima Rugove. “ Ne znam da li je bio savetnik gospodina Rugove, ali ako je to tačno ne znači da je imao neku funkciju u LDK-u. Ja sam predstavnik i reći ću vam da on nije na nijednoj političkoj funkciji u LDK-u” kazao je Miftari. Miftari nije želeo da spekuliše o motivima i razlozima hapašenja Rama Maraja. “ Mi smo za demokratski red i poštujemo pravosuđe i treba da sačekamo šta će oni reći. Niko nas nije obavestio ni konsultovao i mislim da za to nema razloga. Ono što se zna je da je on direktor “ Ilirija Post-a”, rekao je Miftari. Kosovska policijska služba potvrdila je da je Ram Maraj, izdavač dnevnika "Ilirija post" uhapšen po nalogu Vrhovnog suda Kosova zbog utaje poreza. Kosovska policijska služba potvrdila je da raspolaže informacijama o iznosu proneverenog novca ali ta suma radi istrage neće biti saopštena.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018