Vesti

“Dar od srca“ - Pomoć deci sa Kosova

Koordinacioni za Kosovo i Metohiju, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta Republike Srbije i Crvenim krstom uručio je, ouči Vaskrsa, srpskim osnovcima u Gračanici, Lipljanu, Velikoj Hoči, Kosovskoj Mitrovici, Istoku i Prilužju 30 tona školskog pribora i drugog školskog materijala koji su u akciji «Dar od srca» prikupili njihovi vršnjaci iz škola u centralnoj Srbiji, navodi se u saopšenju Pres centra Koordinacionog centra. Tvorac akcije «Dar od srca» Nenad Jevremović kaže da zadovoljan solidarnošću dece i njihovih roditelja iz Srbije prema svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije. „Ova akcija ima za cilj, pored materijalne pomoći, i pružanje moralne podrške našem narodu u Pokrajini“, izjavio je Jevremović. On je naglasio da je se akcija «Dar od srca» nastavlja prikupljanjem pomoći koja će biti podeljena kolektivnim centrima u Srbiji, prenosi u saopštenju Pres centar u Kosovskoj Mitrovici.. Načelnik školske uprave Ministarstva prosvete i sporta u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović kaže da ova pomoć dece iz centralne Srbije ima višestruki značaj za njihove vršnjake na Kosovu. Pored dragocenih poklona ona predstavlja i veliku podršku za opstanak na ovim prostorima, kaže Stojčetović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018