Vesti

P. Handke obezbedio novčanu pomoć za najsiromašnije Srbe u Metohiji

Poznati austrijski književnik Peter Handke i upravnik pozorišta "Berlinski ansabl" Klaus Pajman sa svojim kolegama posetili su manastir Visoki Dečani. Gosti su manastiru doneli novčani prilog, namenjen najsiromašnijim srpskim porodicama u Metohiji, navodi se u saopštenju KIM info službe. Zahvalivši se na pomoći, protosinđel Sava Janjić je rekao da je pored materijalne pomoći Srbima na ovim prostorima veoma važna i moralna podrška ljudi iz celog sveta. KIM info služba navodi da je ovo je treća poseta Handkea Visokim Dečanima. On je tu boravio i prošle godine u pratnji srpskih književnika i pesnika. Austrijski pisac je prethodno boravio u Velikoj Hoči, kod Orahovca, gde je stanovnicima tog sela, uručio hovčanu pomoć od 50.000 evra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017