Vesti

U eksploziji u Prizrenu povređeno dvoje dece, od kojih jedno u životnoj opasnosti

Proteklog vikenda na Kosovu i Metohiji je zabeležen još jedan incident u kome su žrtve bile dve maloletne osobe. U eksploziji mine u selu Leskovec kod Prizrena teško je povređen jedan dečak, a lakše povrede je zadobila devojčica koja se oporavlja u prizrenskoj bolnici. Zamenik portparola Kosovske policijske službe Ranko Stanojević izjavio je KIM radiju da je dečak pronašao eksplozivnu napravu zvanu “pašteta” na brdu tog sela i stavio je u džep. Posle izvesnog vremena mina je eksplodirala, a dečak je zadobio teške telesne povrede. “Žrtva je sa mesta događaja hitno prebačena u prizrensku bolnicu, ali je zbog ozbiljnih povreda odmah transportovana u Klinički centar u Prištini, gde je operisana. Zdravstveno stanje operisanog dečaka je i dalje kritično”, kaže Stanojević. On ističe da Kosovaska policijska služba sumnja da u pitanju zaostala mina od bombaradovanja 1999. godine, ali da se dalje radi na utvrđivanju istine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017