Vesti

Nepoznati počinioci razbili prozor crkve u Talinovcu

Na pravoslavnoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u selu Talinovac kod Uroševca meštani su juče primetili polomljen prozor. Zamenik portparola KPS policije Ranko Stanojević kaže da je u pitanju manja materijalna šteta najvetrovatnije pričinjena iz vazdušne puške ili manjim kamenom. On je KIM radiju kazao da policija nema saznanja o tome kada je šteta pričinjena napominjući da je istraga u toku a da uhapšenih nema. Stanojević je rekao da je štetu prijavio povratnik Krsta Dejanović. U Talinovcu od juna prošle godine živi 40 srpskih povratničkih porodica u osam kuća koje je za njih obnovila Evropska agencija za rekonstrukciju i razvoj u saradnji sa ogranizacijom Ker internešnal. Oko 3.000 meštana godinama se suočavalo sa problemom vodosnabdevanja, pa im je UNDP u saradnji sa opštinom Uroševac obezbedio izgradnju vodovodne mreže.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017