Vesti

Vladika Teodosije vernicima čestitao vaskrs

Episkop lipljanski i iguman manastira Visoki Dečani, Teodosije, u razgovoru za Radio RS, čestitao je Vaskrs pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji. Episkop lipljanski Teodosije je podsećajući na slično iskustvo pravoslavnog naroda na Kosovu i Republici Srpskoj čestitao vernicima predsetojeći Vaskrs i rekao “neka Gospod vaskrsne nase duše i sve ono što je sveto u srpskom narodu, kako u Republici Srpskoj tako i na Kosovu i Metohioji. Poslednji napad na manastir koji je izveden ručnim raketnim bacačem pre nekoliko dana “zabrinuo je bratstvo manastira, ali ne i uplašio, jer bratstvo oseća sigurnost i zaštitu Svetog kralja Stefana”, kazao je vladika Teodosije u intervjuu za radio Republike Srpske. “Ne postoje elementarni uslovi za normalan život, ni nas koji živimo u našim svetinjama, ni našeg vernog naroda, ali i monasi i naši vernici, preostalo srpsko stanovništvo rešeni su da istraju i nadam se da će nam Bog pomoći u tome”. Vladika Teodosije istakao je da je na Kosovu i Metohiji premalo brige za malog običnog čoveka. “Nismo dobro organizovani ni kao narod, a ni kao crkva. Uvek me grebe savest da možemo svi više da učinimo nego što činimo. Ako Srbi ostanu na ovim prostorima, onda ćemo imati zašto i da se borimo i onda možemo reći da je Kosovo srpsko. Ako mi ne učinimo da Srbi ne ostanu na ovim prostorima onda bez obzira kakav će status biti onda nećemo moći da kažemo da je Kosovo srpsko, ” istakao je vladikaTeodosije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017