Vesti

F. Sejdiju: „Nezavisnost Kosova za Albance je opcija koja nema alternativu“

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju je izjavio da je jučerašnja sednica u Njujorku bila važan korak na putu ka Kosovskoj nezavisnosti. “Nezavisnost Kosova za Albance je opcija koja nema alternativu, a to misle i najjače države sveta koje su članice Saveta bezbednosti i Evropske unije" kazao je Fatmir Sejdiju na konferenciji održanoj na Prištinskom aerodromu. On je ocenio da je Ahtisarijev plan korektan predlog i da tako uglavnom misle i članice Saveta bezbednosti i Evropske unije i ukazao da očekuje iznošenje Ahtisarijevog predloga na glasanje pred Savet bezbednosti. “Naredna dva meseca biće veoma teška i značajna za završetak ovog procesa koji je veoma značajan za Kosovo”, rekao je Sejdiju. Šef UNMIK-a Joakim Riker preneo je ocenu da Ahtisarijev predlog uživa razumnu podršku u Savetu besbednosti, SAD-u i Evropskoj uniji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017