Vesti

Agron Bajrami, Koha Ditore Zbog Rusa i Kineza očekivan ishod sednice SB

Agron Bajrami, glavni i odgovorni urednik prištinskog dnevnog lista “Koha Ditore” u izjavi za Kim radio, a povodom reakcije albanskih političara i štampe na sinoćnju sednicu Saveta bezbednosti kaže da preovladava stav da je sednica otvorila jedan proces koji će se završiti brzo, za par meseci i da će tokom leta biti proglašena nezavisnost. Komentarišući činjenicu da predsedniku kosovske vlade Fatmiru Sejdiu nije bilo dozvoljeno da govori u Savetu Bezbednosti, kao što je ranije najavljeno, urednik Koha Ditore kaže: “Ja mislim da se to očekivalo. Zna se da ambasadori Rusije, Kine i još nekih zemalja nisu ubeđeni u ispravnost ovog procesa, ali albanska javnost ipak smatra da će i oni na kraju prihvatiti ovaj plan”. Svetski mediji, izveštavajući o sednici Saveta Bezbednosti na kojoj se prvi put raspravljalo o predlogu izaslanika UN Martija Ahtisarija da se Kosovu da nadzirana nezavisnost, ocenili su da tek predstoji prava politička borba oko nove rezolucije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017