Vesti

Za Ismailom Prentićem tragaju KFOR, UNMIK i KPS

Srpska policija je 19. marta u blizini Novog Pazara otkrila kamp Vehabija i uhapsila nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezani sa ovom terorističkom organizacijom. Portparol UNMIK policije Tomas Li je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da policija sumnja da je Ismail Prentić koji je takođe povezan sa ovom organizacijom pobegao iz Srbije na Kosovo i za njim tragaju KPS, UNMIK i KFOR. "UNMIK policija je izdala zahtev za pružanje pomoći u lociranju jedne osobe. Srpska policija je otkrila teroriste, Vehabije koji podržavaju Al Kaidu i ekstremni islam. Jedna osoba je Ismail Prentić. On je bošnjačke nacionalnosti i državljanin je Srbije. UNMIK i KFOR aktivno ga traže, veruje se da je Prentić terorista i da je planirao samoubilački napad u Novom Pazaru", kazao je Li. Dodao je da je i komesar policije Ričard Mong zatražio pomoć od svih institucija na Kosovu za lociranje Prentića. Na konferenciji je apelovano na sve građane koji primete Prentića da se jave najbližoj policijskoj stanici i o tome ih obaveste.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018