Vesti

U Lipljanu obijena kuća porodice Dejanović

Nepoznati počinioci provalili su danas oko 18.00 časova u kuću porodice Dejanović u Lipljanu potvrdio je za KIM radio potpredsednik S. O Lipljan Borivoje Vignjević. Vlasnik kuće, Novica Dejanović koji ima 84 godine, u tom trenutku se nalazio u drugom delu kuće, rekao je Vignjević. “Prozorsko okno skinuto je i na staklu ima otisaka prstiju, nepoznata lica su ušla unutra vlasnik kuće se tada nalazio u drugom delu. Može se videti polomljeno staklo, pokušaj nasilnog ulaska”, kazao je Vignjević i dodao da Novica Dejanović nije povređen ali da je vidno potresen. On je rekao da je policija bila na mestu događa videla “površno” šta se dešava i vratila se u stanicu policije. “Policija je videla šta se dešava i otišla, brže su otišli nego što su došli. Forenzičari će sutra doći da uzmu dokaze ali će možda biti kasno jer se dokazi mogu ukloniti” dodao je Vignjević i rekao su meštani uplašeni jer se pored kuće Dejanovića u ovom delu Lipljana nalazi još nekoliko srpskih kuća. Portparol KPS-a Veton Eljšani potvrdio je za KIM radio da se provala dogodila i da je vlasnik u tom trenutku bio u kući. Eljšani je rekao da iz kuće nije ništa iznešeno, da se ne zna ko su počinioci ovog napada i da Novica Dejanović neće moći da pomogne jer ne vidi i ne čuje. Istraga je u toku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017