Vesti

Vladika Teodosije apelovao na UNMIK da se pronađu počinioci napada na manastir

Manastir Visoki Dečani danas je posetio zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk kako bi izrazio podršku episkopu lipljanskom Teodosiju i monasima manastira nakon prekjučerašnjeg raketnog napada. Šuk je vladiki Teodosiju preneo da je o tome telefonom razgovarao i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. U saopštenju KIM info službe, vladika je apelovao na Šuka da policija pronađe počinioce ovog podmuklog napada na manastir jer će to biti najbolji pokazatelj spremnosti da se nešto promeni na bolje, pošto do sada nijedan od četiri oružana napada na manastir nije rezultirao pronalaženjem krivaca. “Srbi će biti mnogo više ohrabreni da vide svoju budućnost na Kosovu ukoliko ekstremisti budu izolovani i izvedeni pred lice zakona”, navodi se u saopštenju. Vladika Teodosije je takođe naglasio da se kosovske institucije moraju mnogo više potruditi da bi se obezbedili uslovi za normalan život i povratak srpskog stanovništva. Šuka je upoznao i sa teškoćama sa kojima se suočavaju povratnici i sa potrebom da im se obezbedi višestruka pomoć koja bi ih ohrabrila da ostanu i opstanu u svojim domovima. Zamenik šefa UNMIK-a je obećao da će učiniti sve da pomogne manastiru i srpskoj zajednici. Na sastanku je naglasio da je dugoročno prisustvo KFOR-a od velikog značaja i da smanjivanje međunarodnog vojnog prisustva može samo da ohrabri ekstremiste, kaže se u saopštenju KIM info službe.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017