Vesti

Demonstracije Samoopredeljenja u Prištini protekle mirno

Nešto pre 14 časova grupa od 1.000 demostranata pokreta Samoopredeljenje sakupila se u ulici Đure Jakšića, gde se nalazi njihovo sedište u Prištini. Oni su uzvikivali parole Oslobodilačkoj Vojsci Kosova, Aljbinu Kurtiju, a takođe su uzvikivali parole protiv pregovaračkog tima kosovskih Albanaca i plana Martija Ahtisarija. Nakon toga, grupa se uvećala na 1. 500 ljudi na ulicama Prištine. Krećući se Vidovdanskom ulicom, sadašnjom ulicom Majke Tereze, zaustavili kod Narodnog pozorišta i tu su održali govore posvećene oslobađanju Aljbina Kurtija iz zatvora. Društvo pisaca Kosova je uputilo deklaraciju kojom se traži oslobođenje Kurtija iz zatvora. Predstavnici pokreta Samoopredeljenja izjavili su za KIM radio da, ukoliko bi došlo do podele Kosova, došlo bi do novog rata na Kosovu. Nakon tih govora završene su demonstracije i svi su se mirno razišli. Od parola koje su nosili, ponovljena je stara parola upućena srpskim svetinjama. Pokazivana je i ekonomska zaostalost opština južno od Ibra, istaknuta je parola da je u Zubinom Potoku 21 % nezaposlenih, a u Klini 67-70 %. Demostracije pokreta Samoopredeljenje u Prištini prošle su mirno i bez većeg prisustva policajaca i obezbeđenja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017