Vesti

KPS pronašla prazan okvir zolje u blizini Dečana

Kosovska policija saopštila je da je na zid dvorišta manastira Visoki Dečani pala granata ispaljena iz ručnog bacača. Kako je KIM radiju potvrdio portparol KPS-a Veton Eljšani policija je u šumi iza manastira Visoki Dečani, juče oko podneva, na udaljenosti od kilometar, pronašla prazan okvir ručnog bacača za jednokratnu upotrebu tipa 'zolja'. “Nakon policijske kontrole terena iza manastira juče oko 12.00 na udaljenosti od jednog kilometra pronađen je prazan ram ručnog bacača tipa “zolja”. Oko 18. 30 KFOR je zatražio pomoć KPS policije u vezi spoljnjeg zida manastira Dečani gde je pronađena neeksplodirana granata i delovi metala koji su oštetili nekoliko crepa na zidu“, kazao je Eljšani. Neeksplodiranu granatu je uklonio KFOR. Istraga je i dalje u toku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017