Browsing: Vesti

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predstavila je elektronsku platformu za zajednice, koju je razvila nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) u saradnji sa Kancelarijom za pitanja zajednica pri kabinetu premijera Kosova, a u okviru projekta “Podrška institucijama i zajednicama za izgradnju otvorenog i inkluzivnog društva na Kosovu”.

Portparol kosovske vlade komentarisao je ovogodišnji drastični pad Kosova na Indeksu slobode medija Reportera bez granica (RSF). Međutim, njegov komentar jasno ukazuje na selektivno korišćenje informacija iz izveštaja RSF-a kako bi se stvorila povoljnija slika o kosovskoj vladi, dok istovremeno potpuno izostavlja kritike i probleme navedene u ovom izveštaju upravo na račun vlade i vladajuće stranke. Sa jedne strane, umanjuje značaj širih sistemskih pitanja koja utiču na slobodu medija na Kosovu i koja su jasno navedena u izveštaju, ali zato naglašava pitanje napada novinara na severu Kosova i sugeriše da je po pitanju televizije Klan sama televizija priznala da je došlo do kršenja zakona.

Predsednik Kine Si Đinping stigao je u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu. Na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa članovima Vlade. U njegovu čast, bila je postrojena Garda Vojske Srbije. Avion kineskog predsednika od granice su pratili srpski “migovi”.

Za sredu se na centralnom Kosovu prognozira oblačno vreme, očekuje se kiša ali tek kasno uveče.

Beogradski 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks 2024. imaće uvod u mitrovičkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ 8. maja (sreda) od 20.30 časova.

Momirka Vukmirović, učiteljica u penziji, nastavila je misiju sugrađanina Milorada Đokovića, koji je sada u specijalnom zatvoru kod Podujeva. Njih dvoje su simboli mesta.