Vesti

S. Kurtis: „Nadam se da sam na neki mali način doprineo uspehu misije UN“

Komesar UNMIK policije Stiven Kurtis održao je konferenciju za novinare na kojoj je potvrdio da je podneo ostavku generalnom sekretaru Ujedinjenih Nacija. On je ukazao da će smrt dva demonstranta u Prištini biti istražena u potpunosti. Kurtis je naveo da će tražiti od svog naslednika mogućnost da javnost sazna činjenice te istrage. ”U nedelju posle tragične smrti dva lica, tražio sam od nezavisne policijske komisije da izvrši istragu šta se desilo ne samo u smislu postupanja Kosovske Policijske Službe već i UNMIK policije, a sve to u cilju da se javnost uveri da će to biti jedna otvorena i transparetna istraga” kazao je Kurtis. On je takođe zatražio od protestanata da ubuduće budu miroljubivi i obaveste policiju o protestima da bi se obezbedila sigurnost, da se ne ponove događaji sa protesta prošle subote. Kurtis je rekao da se nada će njegova ostavka uveriti javnost da na Kosovu postoji odgovorna policija. “Policija koja primenjuje najviše standarde, najviše nivoe odgovornosti i na tom osnovu ja sam ponudio moju ostavku generalnom sekretaru UN. Možda će potrajati još neko vreme da se utvrde činjenice, ali ću tražiti od svih da budu strpljivi” rekao je Kurtis. Stiven Kurtis je dužnost komesara UNMIK policije obavljao šest meseci i prema njegovim rečima “na neki mali način doprineo uspehu misije UN”. Šef UNMIK-a Joakim Riker je ranije novinarima rekao da je on lično zatražio od Kurtisa da podnese ostavku na mestu policijskog komesara.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017