Vesti

SNV: Ahtisarijev plan predlaže oduzimanje teritorije Srbije

SNV centralnog Kosova smatra da je plan Martija Ahtisarija neprihvatljiv za Srbiju i da je u opštoj suprotnosti sa poveljom Ujedinjenih nacija. Veće smatra da taj plan svojim predlogom rešava status Srbije i predlaže oduzimanje dela njene teritorije, čime ugrožava vitalne interese države Srbije, onemogućava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i na taj način destabilizuje čitav region. Zbog izuzetno teške situacije u pokrajini, kao i vrlo opasnog delovanja neodgovornih pojedinaca i grupacija, SNV KIM traži od državnih organa Republike Srbije, preko Koordinacionog centra i drugih državnih institucija, hitno donošenje jedinstvenog pristupa i rešavanja problema u pokrajini, kako se ne bi ovakvim delovanjem i onako težak položaj države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji još više pogoršao.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017