Vesti

T. Kajdanov: Reakcija KPS i UNMIK-a nije bila preterana

Tina Kajdanov, šefica američke kancelarije u Prištini, sastala se u Gračanici sa predstavnicima nevladinih organizacija i predstavnicima lokalne srpske zajednice. Ona je podvukla da SAD i međunarodna zajednica snažno podržavaju Ahtisarijev predlog i uputila poziv Srbima da ga dobro prouče: “Detaljno smo razmotrili neke od delova Ahtisarijevog dokumenta i nadam se da ćete to podeliti sa prijateljima iz vaše zajednice”, dodala je ona. Komentarišući proteste koje je pokret Samoopredeljenje održao u subotu, Tina Kajdanov kaže da duboko žali zbog nastradalih ljudi, ali da “ to nikako neće uticati na statusni proces koji se odvija. Stvar je u tome da svi treba da se fokusiraju na ono šta predlaže Ahtisarijev plan”. Ona takođe smatra da reakcija KPS i UNMIK-a nije bila preterana, već odlučna i “dovoljan je znak da se tako nešto neće ponoviti“. Tina Kajdanov je istakla da je dokaz za to i to što su kosovske institucije snažno osudile proteste i pokazale da takav nasilni pristup nije odgovor.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017