Vesti

R. Trajković: Kroz Albina Kurtija govori Vlada Kosova

Podpredsednik Srpskog Nacionalnog Veća Severnog Kosova Rada Trajković kazala je u izjavi za KIM radio da su subotnje demonstracije bile usmerene protiv Srba i Srpske Pravoslavne Crkve. “Srpska zajednica je i danas uplašena zbog tih demonstracija. Albin Kurti govori ono što odgovara Vladi Kosova, ono što ne sme da izgovori Agim Čeku i da forsira priču o nasilju kao metodu za postizanje političkog cilja, ali to može umesto njega da izgovori Albin Kurti i njegovo Samoopredeljenje. ” Ona je takođe istakla da Albanci znaju da je međunarodna zajednica mnogo učinila za njih i njihov narod ali da su Albanci navikli da silom dobiju sve. “Teritoriju su osvojili etničkim čišćenjem i čak nastavljaju da je osvajaju kroz prostor decentralizacije. Kod jednog dela albanske populacije postoji jednostavno ta njihova svest da sve im je dozvoljeno. Svi znaju da je Pećka Patrijaršija bila centar SPC. To je jedina srpska institucija koja je ostala sa svojim narodom. Sa druge strane SPC i njeno monaštvo mnogo je pomoglo u predstavljanju svega onoga što jeste bilo stradanje Srba na ovom prostoru” rekla je Trajković. Ona ističe da ponašanje Albanaca ne bi bilo kakvo je sada da je međunarodna zajednica poštovala principe pri prenošenju ovlašćenja na privremene institucuije na Kosovu. Ona smatra da Albanci imaju demokratskog potencijala ali da je još uvek on jako slab.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017