Vesti

MO Čaglavice zahteva obustavu radova na putu Priština-Skoplje

Zbog problema koji su nastali u toku izgradnje magistralnog puta M-2 Priština -Skoplje, Mesni odbor sela Čaglavice uputio je Zahtev za obustavu radova na izgradnji ovog puta čiji deo prolazi kroz Čaglavicu. U Zahtevu se navodi da su prvi problemi nastali još septembra prošle godine kada su radnici koji rade na izgradnji puta oštetili podzemni telefonski kabal na kome je bilo priključeno oko 300 korisnika. I pored obećanja da će problem PTT mreže biti rešen u toku izgradnje, to do dana današnjeg nije učinjeno, navodi se u Zahtevu i dodaje da izvođač radova na putu, ne dozvoljava Telekomu Srbija da ovaj problem otkloni. U Zahtevu se navodi i da je izvođač radova uzurpirao nekoliko privatnih poseda i upozorava da zbog toga može doći i do sukoba između meštana i izvođača radova. Zahtev je upućen Ministarstvu za saobraćaj i telekomunikacije, izvođaču radova, kao i međunarodnim i lokalnim institucijama na Kosovu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017