Vesti

Sa mitinga u K. Mitrovici poručeno: Ne Ahtisarijevom planu!

Plan specijalnog izaslanika UN-a, Martija Ahtisarija za kosovske Srbe je neprihvatljiv, poručeno je danas sa protestnog mitinga koji je održan u Kosovskoj Mitrovici. Na mitingu pod sloganom „Za Kosovo i Metohiju u Srbiji“, kosovski Srbi su izrazili jedinstven stav o neprihvatanju Ahtisarijevog plana, kao i da se ne mire sa nezavisnim Kosovom, sa, kako su rekli, otimanjem i razbijanjem. Na mitingu je predloženo da se formira odbor koji će zastupati interese Srba, a činiće ga predsednik SNV severnog Kosova Milan Ivanović i predsednici opština sa severa Kosova. Skup je održan na Trgu „Šumadija“, u organizaciji Srpskog nacionalog veća severnog Kosova i Metohije, a govorili su predsednik Zajednice srpskih opština i naselja Marko Jakšić, lider SNV-a Milan Ivanović, predsednici opština sa severa Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i predstavnici studenata Prištinskog univerziteta izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici. Miting na kome je bilo okupljeno nekoliko hiljada ljudi je protekao mirno. Potom je organiziovana protestna šetnja do mosta na Ibru. Prema najavama SNV, narednih desetak dana mitinzi će biti u kosovskom Pomoravlju, centralnom Kosovu i Štrpcu, a za dve nedelje planiran je i miting u Beogradu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017